Bugün başlıyor… Başbakan müjdeyi verdi!

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, küçük ve orta ölçekli işletmelere beklenen müjdeyi verdi. KOSGEB ödemeleri bugün başlıyor…

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, küçük ve orta ölçekli işletmelere beklenen müjdeyi verdi. KOSGEB ödemeleri bugün başlıyor…

Başbakan Binali Yıldırım, ”KOSGEB’de kredi verme işlemi bugün başlıyor. Yaklaşık 11 milyar lira nakit kaynak sağlıyoruz. İlk yıl ödeme yok, iki yılda da faiz yok, aldığın parayı ödüyorsun. Söz verdik yerine getirdik. Mükelleflere, vergilerini düzenli ödemeleri halinde yüzde 5 indirim yapan yasa Meclisimizde kabul edildi” dedi.

Rakka açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Verilmiş bir kararımız var, o da şudur, Rakka’da PKK’nın yok edilmesiyle ilgili olarak, PKK’nın kuzeyi, eşiti konumundaki YPG, PYD gibi örgütler terör unsurları destek amacıyla kullanılırsa biz bu operasyonlarda olmayız. Hiçbir terör örgütüyle biz yan yana olamayız. Hele hele bu alçak PKK terör örgütünün akraba örgütleriyle de katiyen, hiçbir operasyon içinde olamayız. Amerika’ya söylediğimiz açık ve nettir, ‘Bir terör örgütünü yok etmek için başka bir terör örgütünü kullanırsanız daha sonra o terör örgütünü yok etmek için ne yapacağız?’ Bu yerleşik devletlerin başvuracağı bir yöntem deği. Bu Türkiye-Amerika stratejik ortaklığına hiçbir şekilde uygun düşmeyecek bir harekettir” ifadelerini kullandı. 

Yıldırım, 79 milyon vatandaşla yeni bir başarı destanı için şafak saydıklarını belirterek, “Türkiye’nin aydınlık yarınlarına, berrak ışıklarıyla tertemiz bir güneş doğsun istiyoruz. Kalbi olduğu kadar, kavliyle de dua lazım. Biz de Türkiye’nin dört bir yanından , binlerce kardeşimizle Ankara Arena’da sözleştik. Çocuklarımız, gençlerimiz için iş, aş için bereket için kısacası istikbali parlak bir Türkiye için halk oylamasına kadar durmadan, yorulmadan çalışacağız. Söz mü?” diye sordu. Bunun üzerine partililer ‘evet’ cevabını verdi.

 


28.02.2017 13:48:00