Bu kente insanlar niye gelsin?

Erzurum’da yapılmış en akıllı yatırımlar arasındadır Yüksek İrtifa Kamp Merkezi…


Palandöken’in eteklerinde 2 bin rakımda uluslararası standartlarda kurulan futbol sahaları, profesyonel sporcuların ihtiyacını karşılayacak her türlü donanıma sahip.  Süper Lig başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından profesyonel futbol takımlarının tercih ettiği Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, klima iklimi nedeniyle amatör sporcuların da uğrak yeri oldu.

Kurulduğu 2014 yılından bu yana 500'ün üzerinde yerli ve yabancı kulübü ağırlayan tesisler için Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen geçtiğimiz aylarda Anadolu Ajansına verdiği röportajda,   “Buraya birçok yabancı ülkenin takımı gelip kamp yaptı. Bu yıl da Süper Lig'in önemli takımları gelip kamp yapacak. Kuveyt, Azerbaycan, Katar'dan, Körfez ülkelerinden ve Avrupa'dan takımları bekliyoruz. Belki Avrupa'da bile bu ayarda bir kamp merkezi bulmak mümkün değil” ifadelerini kullanmıştı.

Buraya kadar her şey çok güzel ve umut verici...

Ancak gelin görün ki Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, bu yıl en fazla irtifa kaybeden yatırımlar arasında yer aldı.

Havayolu ulaşımında yaşanan sorunlar, kentte birçok sektörde olduğu spor turizmini de vurdu. Geçtiğimiz yıllarda yüze yakın takımı ağırlayan Erzurum’a yetersiz uçuşlar nedeniyle bu yıl ancak 25 takım gelebildi. Bu takımlar da Erzincan veya Rize’ye indikten sonra otobüslerle Erzurum’a ulaşabildi.  

Bu yıl Palandöken’de ki 2 otel ancak 13 takımı misafir edebildi. Otellerden biri zarar ettiği için yazın kapılarını bir süre kapatmak zorunda kaldı. Böyle giderse diğerleri de aynı şeyi yapmak zorunda kalacak.

***

Önümüzde günlerde Estonya ile Türkiye arasında yapılacak olan U19 Kadın Milli Maçı, Erzurum’da oynanacak. 

Estonya Milli Takımı takımı direk Erzurum’a değil Trabzon’a inecek.

Neden mi çünkü direk sefer (Charter uçuş) en yakın Trabzon’a var.

Sporda durum böyle de iş dünyasında, Turizm’de farklı mı? .

Siyasilerin kapılarını aşındırdığı THY’den aldıkları cevap hep aynı, “ Uçaklarımız yurt dışına yönlendirildi. Yolcu kapasitesine göre sefer koyuyoruz.”

Durum böyle olunca hem yerel siyasetçiler, hem de milletvekilleri eli boş dönüyor.

Demek ki artık başka bir yaptırım gerekiyor sesimizi duyurmaya.

Bir başka değişle siyasilerin elini kuvvetlendirmeye…

Bu sorun ancak ve ancak birlikte tek ses olarak aşılabilir, tıpkı Vanlıların yaptığı gibi...

Aynı sorunu yaşayan komşumuz Van’da STK’lar ayağı kalkıp sosyal medya başta olmak üzere tüm platformda tepkilerini dile getirdiler. Sonuçta THY Yönetimi Van’da toplandı ve sorunu çözdü.

Hızlı trenimiz yok, uçak sınırlı, deniz ulaşımımız da olmadığına göre, bu kente insanlar nasıl ve niye gelsin?


13.09.2023 09:49:32