Tabelası olmasına rağmen ne girişi ne de çıkışı bulunan sokağı arayanlar güçlükle buluyor.
Gaziantep’in İslahiye ilçesi Hürriyet Mahallesi’ne bağlı 282. Sokak’ın ne girişi ne de çıkışı var. Sokakta oturan Ökkeş Yılmaz isimli vatandaş, alkollü şahıslar tarafından sık kullanılması nedeniyle sokağın girişine duvar örerek kapattı. Diğer mahalle sakinlerinin de sokağın çıkışına ağaç dikmesi nedeniyle sokağın ne girişi ne de çıkışı görünmüyor. Yaklaşık 10 hanenin bulunduğu sokağın iki insanın yan yana yürüyemeyeceği kadar dar bir yolu bulunuyor. Dar olması ve tabelaların fark edilememesi nedeniyle sokaktaki adresler ise güçlükle bulunabiliyor. Yaşayanların dahi ismini bilmediği sokağa resmi işlem ya da yardım için giden ekipler, saha taraması, arama ve soruşturmanın ardından sokaktaki adresi bulabiliyor.
Ökkeş Yılmaz, “Sokağı alkollü vatandaşların sık kullanması ve bizleri sık sık rahatsız etmesi nedeniyle beton ördük. 10 yıl önce ördüğüm betonun ardından ise bu rahatsızlıklar bitti. Sokağa giriş çıkışı üst kısımdaki sokağın çıkışından yapıyoruz. Çıkışa da ağaç dikildiği için zor oluyor” diye konuştu.
Yaklaşık 14 yıldır sözkonusu sokakta yaşadığını belirten Yusuf Çelik ise, “Yıllardır bu sokakta oturuyorum ama sokağın numarasını bile bilmiyorum. Tabelanın sokak olarak gösterdiği yeri biz yol olarak biliyorduk. Sokağın girişine ise komşular 10 yıl evvel duvar çekince yoldan geçişler de azaldı. Şimdi hatta geçen bile olmuyor. Yolu kullanılmadığı için sokağın çıkışında ise mahalleli çam ağaçları dikti. Ne tabelalar görülüyor ne de sokak görülüyor. Daha önceden gelen birkaç tanıdıklarımız dışında sokağa gelip giden de olmuyor” diye konuştu.
YARDIM İÇİN 2 AY SOKAĞI ARADILAR
282. Sokak’ta oturan Nebiye Bahtiyaroğlu isimli kadının kimsesiz olduğunu belirterek yakacak ve nakit para yardımı talebiyle İslahiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na müracaat etmesi üzerine inceleme yapmak üzere eve gönderilen görevli memurlar ise yaklaşık 2 ay adresi aradı. Memurların 2 ay süren saha araması, soruşturma ve çabaların ardından Bahtiyaroğlu’nun evi bulunarak, evde inceleme yapıldı. Aylarca aramanın ardından sokak girişinde tabelayı görünce çok şaşırdıklarını belirten vakıf görevlilerinden Oğuz Yılmaz, sokağın yolları ve kapalı olan girişinin de kendilerini şaşırttığını kaydetti. Sokağı bulmakta hayli zorlandıklarını belirten Yılmaz, “Bizler burada alan çalışması yaparken vatandaşlara ulaşmaya çalışırken, aşağıda sokak girişinin kesildiğini gördük. Çoğu kez geri döndük. Israrlı aramalarımız neticesinde yukarıda sokağın çıkışı olduğunu öğrenince oraya gittik ve 2 aydır aradığımız 282 nolu sokağı bulduk. Nihayet 2 aydır aradığımız adresi bu sokak üzerinde bulduk” dedi.
Hürriyet Mahallesi’nde benzer sokaklarla karşılaşmalarına rağmen ilk kez girişi ve çıkışı olmayan bir sokakta adres aradıklarını kaydeden Yılmaz, tabelaların ise daha aydınlatıcı olabileceğini belirtti. Yılmaz, “Genelde sokaklar sadece levha çakılıp gidiliyor. Ne resmi kurumlar ne de vatandaşın haberi oluyor. Levha çakarken sokağın girişinin çıkışının olup olmadığı ya da levha üzerine ‘çıkmaz sokak’ gibi ibarelerin konulması gerekir. Bu tip çalışmalar herkesin işini kolaylaştırır” diye konuştu.
24.01.2016 13:28:00