Çocukların okul başarısını engelleyen ‘dikkat eksikliği’, ‘hiperaktivite’, ‘öğrenme güçlüğü’ ve ’sınav kaygısı‘ gibi sorunlar, Berard yöntemiyle ilaçsız çözülebiliyor
Çocukların okul başarısını engelleyen ‘dikkat eksikliği’, ‘hiperaktivite’, ‘öğrenme güçlüğü’ ve ’sınav kaygısı‘ gibi sorunlar, Berard yöntemiyle ilaçsız çözülebiliyor. Yöntemin konsantrasyon, algı sorunu, odaklanamama, hayata karşı isteksizlik, stres gibi sorunlara karşı zihni organize ettiğini belirten İşitsel Algı Eğitimi Ayşenur Badıllı Solak, 3 yaş ve üzeri herkesin bu eğitimi alabileceğini belirtti.
Dünya’da 50, Türkiye’de ise son birkaç yıldır kullanılan İşitsel Algı Yöntemi’ni (Berard AIT) Erzurum’a getiren İşitsel Algı Eğitimi uzmanı Ayşenur Badıllı Solak, yöntem sayesinde özellikle çocuklarda büyük gelişim sağladıklarını belirtti. Konsantrasyon ve algının yükselmesi için işitmenin dinlemeye döndürülmesi gerektiğini söyleyen Ayşenur Badıllı Solak, “Öğrenme sağ kulak ile gerçekleşir, bilgi işlem merkezimiz de çapraz işlevden dolayı sol beyindir. Berard sağ kulağı baskın halde eğiterek sol zihne ulaşmayı planlıyor. Çünkü akademik başarı, hafıza, dikkat, konsantrasyon, özgüven bunların hepsi sol beyinde gerçekleşiyor” dedi.
Doğu’nun ilk ve tek Dikkat- Odaklanma ve Dil konuşma merkezi olan Berard’da 2012’den bu yana yüzlerce çocuğun eğitim aldığını kaydeden Solak, çocuklara kendilerini keşfetme ve potansiyellerini kullanma fırsatı sunduklarını belirtti. Yöntem hakkında bilgi veren Uzman Solak, “Diğer yöntemlerden farklı olarak bireyin hiçbir çaba harcamasını gerektirmiyor. Kişinin sadece özel bir kulaklıktan gelen müziği yarımşar saatlik seanslarda dinlemesi yeterli ve yöntem ilk seanstan itibaren etkisini göstermeye başlıyor. Faydaları gün geçtikçe artarak 6 ay sonunda doruk noktasına ulaşıyor. Berard Yöntemi’nde her gün yarımşar saatten toplam 20 seanslık bir uygulama söz konusu. Özel bir cihaz tarafından normal müziğin modüle edilerek, çeşitli frekanslar yüklenerek değişik yönlerden kulağımıza iletiliyor. Kulağımızdan aldığımız bu sesli uyarı nedeniyle beynimizdeki bizim aktif hale geçirmek istediğimiz bölgeler ya da kullanamadığımız yeteneklerimiz meydana çıkıyor. Bu yöntemi uyguladıktan sonra çok daha hızlı algılayabiliyoruz. Örneğin; pek çok insan okuduğunu anlayamamaktan şikayet ediyor. ‘On kere okuyorum ama anlayamıyorum’ diyorlar veya aileler çocukları için ‘Söylenenler bir kulağından girip öbüründen çıkıyor’ diyor. ‘Berard Yöntemi’ bu sorunların çözümünde büyük oranda başarı sağlıyor” dedi.
Konuşma sorunu olan, otizmli, asperger sendromu ya da akademik hayatına başlamış öğrenme güçlüğü yaşayanlar için de Berard’ın nokta atışı yaparak sorunu çözdüğünü vurgulayan Solak şöyle devam etti. “Bu yöntemi iş hayatı devam eden yetişkinler de tercih ediyor. İş adamları, hekimler, sanatçılar Berard alarak kişisel gelişimlerini, tamamlamayı, hafızalarını tazelemeyi, iş stresinden uzaklaşmayı sağlıyorlar. Zihnindeki ajandayı düzenlemek isteyen herkes bize gelebilir. Alzhemeir tehlikesi olan bir yetişkin de gelebilir, yüzde 80’e vuran işitme kaybı olan insan da gelebilir çünkü Berard küçük titreşimlerle orta kulaktaki üç küçük kemiğe titreşim kazandırarak, işitme kayıplarını geri kazandırabiliyor ya da işitmede netlik sağlıyor.”
Dil konuşma eğitimi konusunda da hızlı yol kat ettiklerini ifade eden Ayşenur Badıllı Solak, “Önce uyguladığımız Berard İşitsel Algı yöntemiyle zihindeki Dil-Konuşma merkezini uyarıyor, eğitime hazır hale getirdikten sonra Dil Konuşma konusunda eğitim veren uzmanlarımızla da çocuğun konuşma problemini en kısa sürede çözmeyi amaçlıyoruz. Bu sistemle konuşmaya geçen onlarca çocuğumuzun mutluluğuna şahit oluyoruz. Avrupa ve Amerika’da 1960’dan beri kullanılan sistemi Erzurumlulara tanıtmış ve geçen bu sürede onları güvenlerini kazanmış olmaktan dolayı gurur duyuyoruz” diye konuştu.
09.06.2016 13:50:00