Belediye Başkanlarından Bayram Mesajı

BAŞKAN SEKMEN’DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI

 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kurban Bayramı dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Sekmen, mesajında; bayramların birliğin, dirliğin ve beraberliğin; huzur, barış, saygı, sevgi ve kardeşliğin ifadesi olduğuna vurgu yaparak, “Bayramlarımız kuşkusuz kendi içinde çok özel ve derin anlamlar barındırır. Bayramlar; umutsuzluğun karşısında sete dönüşür, karamsarlığın üstüne örtü olur, hasımlığı ve husumeti ortadan bütünüyle kaldırır. Bayramlar; birlik ve beraberlik için bir köprü, yardımlaşma ve dayanışma için bir vesile, kaynaşmak ve kucaklaşmak için de, kaçırılmaması gereken bir fırsattır. Bu bağlamda Kurban Bayramı ise, Allah’a manevi açıdan yaklaşmanın ve ruhen yakınlaşmanın en eşsiz yollarından birisidir” ifadelerini kullandı.

 

“KURBAN İBADETİ DE, BİZLER İÇİN TESLİMİYET VE SADAKAT DERSİDİR”

Başkan Mehmet Sekmen, Kurban ibadetinin İslam âlemi için özel anlamlar taşıdığının altını çizdiği bayram mesajında; şu görüşlere yer verdi: “Şüphesiz her ibadetimiz Allah içindir, Allah’ın rızasını kazanmak içindir. Oruç ibadeti nefislerimiz için nasıl ki bir terbiye yöntemiyse, Kurban ibadeti de, bizler için teslimiyet ve sadakat dersidir. Bu öyle bir ders ki, bizlere sırf Allah rızası için nefislerimizden geçmeyi ve nefeslerimizden feragat etmeyi öğretir. İşte bunun adı Allah’a hakkıyla kul olabilmek ve bir diğer ifadeyle O’na yaklaşabilmektir. Kaldı ki, Kurban kelimesinin anlamı da, işte bu yüzden yakınlaşmak şeklindedir. Kurban, İbrahim Peygamber’den bizlere sadakat, İsmail Peygamber’den teslimiyet mirasıdır. Allah’a hamdolsun ki; bu kutsi mirasa asırlardır hissedarlık ediyor ve muhabbetini de gönlümüzde yeşertiyoruz.”

 

“BAYRAMLARIMIZ BEREKET VE BOLLUKTUR”

Bayramların aynı zamanda rahmet, bereket, ikram ve izzet kapılarını da ardına kadar açtığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu kapılardan içeriye paylaşarak, yardımlaşarak, dayanışarak, kucaklaşarak ve kaynaşarak girelim. Dargınlıkların ve küskünlüklerin bizi yolumuzdan etmesine kesinlikle izin vermeyelim. Hanelerimizde ve gönüllerimizde bayram coşkusunu doyasıya yaşayıp, yaşatalım. Büyüklerimizin hayır duasını alalım ve bizler de dualarımızı evlatlarımıza yoldaş edelim. Bu duygu ve düşüncelerle şehit ailelerimiz başta olmak üzere aziz hemşehrilerimin mübarek Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, vatandaşlarımıza huzur, sağlık, afiyet ve esenlikler diliyorum.”

 

 

 

Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, yayımladığı mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, islam âleminin kurban bayramını kutladı.

 

UÇAR’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, kurban bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Başkan Uçar, mesajında “Başta şehit ailelerimiz, kahraman gazilerimiz ve aileleri olmak üzere, depremzede ailelerimizin ve tüm İslam aleminin mübarek kurban bayramını yürekten tebrik ediyor, sağlık ve esenlikler diliyorum” dedi.

Uçar yayınladığı bayram mesajında şunları söyledi:

Birliğimizin, beraberliğimizin ve sevincimizin sembolü olan bir kurban bayramına daha kavuşmanın mutluluğunu birlikte yaşıyoruz. Bu bayramda nasıl ki annemizi, babamızı, eşimizi, dostumuzu hatırlayacak, onların yanında olacaksak, aynı şekilde eşsiz fedakarlıklarını daima hissettiğimiz aziz şehitlerimizin ailelerini, çocuklarını ve kahraman gazilerimizi, depremzede kardeşlerimizi hatırlayarak, bayram sevincini hep birlikte yaşayacağız.

Çevremizde bulunan yoksul, kimsesiz ve yetimlere daha özenle kucak açacak, onların yanında olduğumuzu, sevinç ve kederlerini, sıkıntılarını paylaşmaya hazır olduğumuzu göstereceğiz.

Değerli Hemşehrilerim;

Ülkemizde 6 Şubat günü “yüzyılın felaketi” olarak adlandırılan ve 11 ilde can ve mal kaybına neden olan depremden dolayı yine buruk bir bayram geçireceğiz. Ancak birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe her türlü zorluğun üzerinden geldiğimizi de açıkça belirtmek istiyorum. 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, devletimiz her daim milletimizin yaralarını sarmak için gece gündüz demeden seferber olmuş ve depremzede kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermek için her türlü fedakarlığı göstermiştir. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın.

Medeniyetler beşiği ilimizin kurucu iradesini, vatandaşlara umut aşılayan duruşunu deprem gününden bugüne kadar yaptığımız gibi milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde deprem bölgesine taşımaya devam edeceğiz.

Ülkemizi yasa boğan depremlerde hayatını kaybeden canlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum.

             

            Bu duygularla; barışın, kardeşliğin, birliğin, yoksul ve kimsesize umut olmanın bayramı olan mübarek kurban bayramının hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyor, cennet yurdumuzun, gönül coğrafyamızın, tüm İslam âleminin, şehit ailelerimizin, gazilerimizin, depremzede ailelerimizin ve tüm vatandaşlarımızın mübarek kurban bayramını kutluyor huzurla, mutlulukla nice bayramlara kavuşmayı Allah’tan niyaz ediyorum.”

 

BAŞKAN YAŞAR’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, ‘Tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı kutluyor, aileleriyle, sevdikleriyle huzur dolu bir bayram geçirmelerini diliyorum’ dedi.
Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Yaşar mesajında şu sözlerine yer verdi: "Bir kez daha dini bir bayramımızda halkımızla iç içe olmanın ve halkımıza hizmetkar olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Bayramın manası yakınlaşmak, kaynaşmak, bölüşmek ve paylaşmaktır. Dini bayramlar, cömertliğin, rahmetin, bereketin bolluk içinde yaşandığı, milletin her zamankinden daha çok kenetlendiği, birbirine daha sıkı sarıldığı, samimiyetle kucaklaştığı özel günlerdir. Beraber, gelenek ve göreneklerimizin geçmişten bugüne aktarılmasına vesile olan bu güzel günlerin sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını, hayatımızın her anına taşıyabilmeliyiz. Her bayram olduğu gibi bu bayram da ulu çınarlarımızı ihmal etmeyelim. Büyüklerimizi ziyaret ederek, ellerinden öpüp hayır dualarını alırken, küçüklerimizin de gözlerinden öpüp bayram kültürünü yaşatalım.
Kurban Bayramı ise, Allah'a duyulan güvenin ve onun yüceliğine gösterilen saygı ve ilaveten de teslimiyetin adıdır. Hz. İbrahim ve Hz. İsmail’in sadakat ve teslimiyetini hatırlatır. Bu ibadet bir yandan kişinin Allah'a yakınlaşması, diğer yandan dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesini ön görür.  Allah, her günümüzü bayram tadında geçirmemizi nasip etsin. Millet olarak bizleri nice bayramlara hep birlikte ulaştırsın. Birlikten, beraberlikten ve kardeşlikten ayırmasın.

Bu duygu ve düşüncelerle, bizleri manevi iklimiyle saran, kaynaştıran ve kucaklaştıran Mübarek Kurban Bayramınızı en içten duygularımla kutluyor, bayramın tüm ülkemizde, ilimizde ve güzel ilçemiz Çat'a sağlık, barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, bütün hemşerilerimi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.

 


29.06.2023 14:23:54