CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Başkanlık, rejim tartışmasıdır. Sen Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimini değiştiriyorsun. 1923’te Cumhuriyeti ilan ettik. Rejim tartışmaları orada kaldı. Hayır kardeşim Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırırsan, rejimi güçlendirmiş hale gelirsin. Cumhuriyeti diktaya dönüştürürsen orada rejim değiştirmiş oluruz” dedi.
http://www.iha.com.tr/video-kilicdaroglu-baskanlik-rejim-tartismasidir-95586/
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmasında, yumurta üreticilerinin sıkıntılarını anlatarak, “‘Rusya uçağını düşürdük.’ ‘Ben talimat verdim’, ‘Hayır sen değil ben talimat verdim’ yarışına girdiler. Sonunda araya adamlar koydular, devlet başkanları koydular. Gittiler yalvardılar, yakardılar. Putin hala beklediğini almış değil, ‘vereceksiniz benim istediğimi’ diyor. Biz de merak ediyoruz, acaba Türkiye’nin daha nesini verecekler. İşte bu politika Türkiye’yi bu noktaya taşıyor. Demokrasi, adalet, hukukun üstünlüğü, dış politika bunun için önemlidir. Çünkü faturayı cebini düşünen politikacı değil, üreten vatandaş ödüyor. Krediyle boğuşuyorlar borçlarla boğuşuyorlar, yumurta üreticileri ve iflasla karşı karşıyalar. Önümüzdeki Salı günü ağırlıklı olarak esnafların sorununu dile getireceğim. Bütün esnaf kardeşlerime söylüyorum, hangi sorunuzu dile getirmemi istiyorsanız bana yazabilirsiniz” diye konuştu.
“Sen 2023’te o kadar ithalatı, ihracatı hangi yöntemi izleyerek gerçekleştireceksin?”
Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Eğer devlette uzmanlaşan kişileri belli yerlere getirseydiniz devlet bu hale gelmezdi çökmezdi. Devlet yönetimi sıradan bir olay değildir. Devleti yöneten kişilerin gelecek hedefleri olmalıdır. ‘2023’te ithalatımız şu kadar olacak, ithalatımız şu kadar olacak’ bu hedef değildir. Hedef şudur; Sen 2023’te o kadar ithalatı, ihracatı hangi yöntemi izleyerek gerçekleştireceksin? Bunu ortaya koydular mı? Koyamazlar. Neden? Onlar ceplerini düşünüyorlar, vatandaşı değil. Onlar zalimlerden yanalar biz mağdurlardan yanayız. Bunun yolu planlamadır. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti neden saman ithal eden ülke haline geldi? Türkiye bir dönem Ortadoğu’ya canlı hayvan ihraç ederdi, neden şimdi ithal eder noktaya geldik? İki Trakya büyüklüğünde alan Türkiye’de ekilmiyor. Neden Türk çiftçisi dünyanın en pahalı mazotunu kullanmak zorunda kalıyor. Neden koskoca Türkiye Cumhuriyeti Yunanistan’dan pamuk ithal eder hale geldik. Ne oldu bizim tütünümüz? Bitlis’in meşhur tütünü, sigara fabrikası ne oldu?”
“Ben de çiftçinin traktörüne KDV’siz ve ÖTV’siz mazotu vereceğim”
Tarım kanunun 21’inci maddesini anlatan Kılıçdaroğlu, “Bütün çiftçi kardeşlerime sözümdür. Ben çiftçiye ‘ÖTV’siz, KDV’siz mazot vereceğim’ diye söz verirken ve çiftçinin yanında dururken bunlar diyorlardı ki ‘nereden bulacaksın bu parayı’. Yata parayı sen KDV’siz ve ÖTV’siz mazotu nasıl veriyorsan ben de çiftçinin traktörüne KDV’siz ve ÖTV’siz mazotu vereceğim. Hollanda Konya’dan küçük. Yıllık tarım ürünü ihracatı Türkiye’nin 3-4 katı. Çünkü orada planlama var. Çünkü orada liyakat sistemi var. Biz de cebimizi değil, Türkiye’yi ve kendi insanımızı düşünüyoruz. Bu ülkenin insanı kazanacak, bu ülkenin insanı üretecek. Hollanda Türkiye’den daha fazla tarım ürünü ihraç ediyorsa neyimiz eksik. Neyimiz eksik? Türkiye’yi ve çiftçiyi düşünen siyasetçimiz eksik. İdareciler, yöneticiler, çiftçiyi düşünmüyorlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk derdi ki, ‘Çiftçi milletin efendisidir’ diye. Bugün çiftçiye efendi diyen var mı? Sözümüz sözdür çiftçiyi Gazi Mustafa Kemal’in dediği gibi milletin efendisi yapacağız” ifadelerini kullandı.
15.11.2016 15:29:00