Başbakan Yıldırım uyardı! 'Tefeciliği bırakın'

Başbakan Binali Yıldırım Afyonkarahisar'da Ticaret ve Sanayi Odası'nda yaptığı konuşmada bankacıları uyararak “Lütfen reel sektörün sesine kulak verin. Tefeciliği bırakın. Gerçek ekonomiye dönün” dedi.

AK Parti’nin istişare toplantıları kapsamında Afyonkarahisar’da düzenlediği kamp öncesi kentte birtakım ziyaretlerde bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda işadamları ile bir araya geldi.
Afyonkarahisar’ın AK Parti için önemini anlatan Başbakan Binali Yıldırım “Afyonkarahisar, mutluluk sıralamasında Türkiye’nin ikinci ili olarak yerini alıyor. İnsanlarının mutlu olduklarını sokaklarda gördük bugün. Çok büyük bir samimiyet” dedi.

“Siyasi muhataplarımız ciddiye almadı”
Türkiye’nin 2016 yılı içinde ciddi sınavlardan geçtiğini belirten Yıldırım, “Bir yandan terörle amansız mücadele verirken, bölücü teröre karşı bütün gücümüzle mücadele ederken, bir yandan da 15 Temmuz FETÖ bölücü terör örgütü ile yüzleşmek zorunda kaldık” dedi. FETÖ’nün varlığının AK Parti olarak siyasi partilerin hepsinin itirazına rağmen 17 Aralık’tan itibaren dile getirdiklerini kaydeden Yıldırım, “Ancak ne yazık ki, o tarihlerde bunu pek ciddiye almadı siyasi muhataplarımız. Bunu AK Parti’nin bir kişisel meselesi gibi görmeye başladılar, hatta Cumhurbaşkanımızın şahsına indirgeme yolunu seçtiler. Zaman bizi haklı çıkardı. Ülkemiz bu devinde darbe gibi çağ dışı olayla yüzleşmek zorunda kaldı. Şehitlerimiz ve gazilerimiz var” diye konutu.

İş aleminin de 15 Temmuz’da bütün vatandaşlar gibi üzerine düşen görevi yaptığının altını çizen Yıldırım, “Bütün imkanlarınızı seferber ederek istikrar, bayrak, birlik ve kardeşlik için meydanlara indik ve meydanları teröristlere teslim etmedik. Bu dünyada hiçbir milletin bugüne kadar başardığı bir iş değil. Silaha karşı bedenini siper ederek ülkeyi kurtaran, demokrasiyi savunan ve böylesine kanlı bir darbeyi adeta darbecilere darbe vurarak ortadan kaldıran bir millet yok. Aziz milletimizle ne kadar övünsek azdır” şeklinde konuştu.

 


21.10.2016 21:37:00