Başbakan resti çekti: Süreci hızlandırın!

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik sürecine ilişkin değerlendirmede bulunarak, “Biz samimiyiz artık ama bu iş uzadıkça işin olabilirliği sorgulanmaya başlanıyor. Bizde bir laf vardır, fazla naz aşık usandırır. AB'nin bu konuda hızlı hareket etmesinde fayda var” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik sürecine ilişkin değerlendirmede bulunarak, “Biz samimiyiz artık ama bu iş uzadıkça işin olabilirliği sorgulanmaya başlanıyor. Bizde bir laf vardır, fazla naz aşık usandırır. AB’nin bu konuda hızlı hareket etmesinde fayda var” dedi.

Macar Başbakan Orban ise “Askıya alma, dondurma gibi şeyleri desteklemiyoruz” diyerek Türkiye’nin AB üyelik sürecine destek verdiklerini vurguladı. Orban’ın konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Evlenecek delikanlı gibi şunu söylemeliyim” yönündeki ifadesi de salonda gülüşmelere neden oldu. 

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile yaptığı başbaşa görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, Macaristan Başbakanı Orban’a Macarca “Üdvözölyük” yani “Hoşgeldiniz” dedi. Yıldırım’ın bu sözleri Macar Başbakanı güldürdü. Yıldırım, konuşmasına “Yani aynı kökten geliyoruz ama dilimizdeki kelimelerin telaffuzu kolay değil. Hepimiz Atilla’nın torunlarıyız. Bu sabah iki ülke arasında yüksek düzeyli stratejik iş birliği toplantısını yaptık. 6 bakan bu toplantılarda bizlerle beraber olduk. Çeşitli konularda da az önce anlaşmaların imzalandı. Dost Macaristan hükümetinin 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında ülkemizle gösterdiği dayanışma için teşekkür ediyorum. Macaristan 16 Temmuz sabahı, hiçbir terüddüt göstermeden ülkemize, demokrasimize seçimle işbaşına gelen Cumhurbaşkanı, hükümetimiz ve Türk halkına açık bir destek vermiştir. Macaristan’ın bu tutumu, bazı dost bildiğimiz ülkelere önemli bir ibret olmuştur” ifadelerini kullanarak devam etti.

Macaristan ile tarihten gelen bir dostluk olduğunu anlatan Yıldırım, üst düzey ziyaretleri devam ettirme kararının alındığını, ikili siyasi ilişkilerin iyi olduğunu kaydetti. Yıldırım, ticaretteki artış hızının beklenti altında olduğunu ve bunun iyileştirileceğini ifade etti.

 


30.06.2017 16:25:00