Bu dönüşümden dünyanın her bölgesinin eşit derecede fayda sağlayamadığını dile getiren Işıkhan, "Bazı ülkeler yeni teknoloji, beceri ve üretim modelleri geliştirerek bu yeni döneme uyum sağlarken; dünyanın birçok bölgesi ne yazık ki halen bu sürecin hızına ayak uydurmakta zorlanmaktadır. Bu eğilimin ana sonuçlarından birisi de küresel beceri açığının daha da derinleşmesidir." ifadelerini kullandı.
Bakanlığın bu alanda yaptığı çalışmalara da değinen Işıkhan, "Bakanlık olarak son 5 yılda mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programları ile yaklaşık 2 milyon kişiye, geleceğin işleri odaklı mesleki eğitim sağladık." dedi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yüzüncü yılını kutladığını belirten Işıkhan, yeni yüzyıla güçlü bir başlangıç yapmak istediklerini söyleyerek, "Bu amaçla, önümüzdeki beş yıl için demokratik olarak bir kez daha seçilen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu 'Türkiye Yüzyılı Vizyonu' doğrultusunda, yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve büyüme yollarıyla Ülkemizi daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.
"Milyonlarca insan açlık riskinden Tahıl Koridoru Anlaşmasıyla kurtarıldı"
Küresel sorunların çözümünde diplomasi ve diyaloğun önemine değinen Bakan Işıkhan, buna örnek olarak Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşmasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kişisel gayretleri ile mümkün hale geldiğini belirterek, "Her birimizin takdir edeceği üzere, özellikle dünyanın en yoksul bölgelerinde yaşamakta olan milyonlarca insan, açlık riskinden bu anlaşma sayesinde kurtarılabilmiştir." ifadesini kullandı.
Bakan Işıkhan, konuşmasında, Şubat ayında meydana gelen depremler sırasında ve sonrasında Türkiye'ye yardım eden tüm ülke ve uluslararası kuruluşlara teşekkür etti.