AZİZİYE’NİN EN GENÇ MECLİS ÜYESİ

AZİZİYE’NİN GÖZDESİ OLDU

31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Erzurum Aziziye İlçesi’nden belediye meclis üyesi olarak listeye giren AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Haluk Ziya Yağma, Aziziye’nin en genç meclis üyesi olarak dün Yüksek Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alarak göreve başladı.

11 Mayıs 1996 tarihinde Tınazlı Mahallesi’nde doğan Meclis üyesi Yağma, Erzurum’un da en genç meclis üyeleri arasında yer alıyor. Gençlik Kolları’nda yürüttüğü başarılı çalışmaları ile dikkatleri üzerine çeken Yağma ve ekibi AK Parti gençlik kolları arasında da başarı sıralamasında il sıralarda görülüyor. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın dün mazbata töreni sonrasında mazbatasını alan Genç Meclis Üyesi Yağma, küçük yaşlardan beri siyasi çalışmalar ile deneyim kazandığını söyledi. Başkan Muhammed Cevdet Orhan’ın büyük destekleri ile gençlik kolları çalışmalarında varlık gösterdiklerinin anlatan Yağma, “Yaklaşık 7 yıl önce lise teşkilatında başladığım AK Parti siyasetinde iki yıl önce Aziziye Gençlik Kolları Başkanlığına getirildim. AK Parti davası uğruna ailemizden, gecemizden, gündüzümüzden ödün verdik. Bundan sonrada bu davaya hizmet etmenin şerefini yaşayacağız” diye konuştu.

HALUK ZİYA YAĞMA KİMDİR?

11 Mayıs 1996 doğumludur. 2013 lise teşkilatında siyasete başladı. Lise başkanlığı, İl Lise Birimi Komisyonlukları Teşkilat başkanlığı vb. görevler yürüttü. Ardından İl Lise Birim Başkanlığı görevine getirildi. Yaklaşık 2 yıl bu görevi yürüttü. Süreç içerisinde birim Yeni Seçmen birimi olarak değiştirildi. İl Başkan Yardımcısı olarak 4 ay daha yürüttükten sonra Üniversite Biriminde farklı görevlerde yer aldı. Bir yılı aşkın bu görevi de ifa ettikten sonra Aziziye Gençlik Kolları başkanlığı görevine getirildi. Yaklaşık 2 senedir Gençlik İlçe Başkanlığı görevini yürütmektedir. Son yapılan Mahalli İdareler Seçiminde Aziziye Belediyesi Meclis Üyeliğine getirildi.


05.04.2019 19:45:05