Anne adaylarına normal doğumu öneriyoruz

Nene Hatun Kadındoğum Hastanesi Başhekimi Opr.Dr. Berrin Kadıoğlu, anne adaylarına normal doğumu önerdiklerini belirterek, “Sezeryan ile gerçekleşen doğum anne ve bebek sağlığı için tehlike oluşturuyor. Bu nedenle normal doğumu tavsiye ediyoruz” dedi.

SALİH ÇELEBİ / ERZURUM / YENÜGÜN GAZETESİ

Nene Hatun Kadındoğum Hastanesi Başhekimi Opr.Dr. Berrin Göktuğ Kadıoğlu, anne adaylarına normal doğumu önerdiklerini belirterek, “Sezeryan ile gerçekleşen doğum anne ve bebek sağlığı için tehlike oluşturuyor. Bu nedenle normal doğumu tavsiye ediyoruz” dedi.

Erzurum’da Yılın Başhekimi seçilen Nene Hatun Kadındoğum Hastanesi Başhekimi ve Yöneticisi Opr.Dr. Berrin Göktuğ Kadıoğlu’nu Yenigün Gazetesi olarak ziyaret ederek, tebriklerimizi ilettik. Başhekim Kadıoğlu, ziyaretimiz esnasında çok önemli bilgiler verdi. Hastanenin teknik imkanları, fiziki yapısı, bölgeye hitap edişi, gebelik okulu ve doğum yöntemleri gibi pek çok konuda samimi açıklamalarda bulunan Kadıoğlu, özellikle anne adaylarına sezeryan doğum yerine normal doğumu tavsiye ettiklerini belirtti. Sezeryan ile yapılan doğumun normal bir ameliyat gibi daha zor ve anne adayı kadar çocuğa da zarar verdiğini ifade eden Kadıoğlu, “Normal doğum sırasında anneden bebeğe geçen dost bakteriler, bütün hayatı boyunca çocuğu korur. Oysa sezaryen doğumla dünyaya gelen çocuklar, bağışıklık sistemini güçlendiren bu bakterilerden mahrum kalıyorlar. Bu durum, çocukların bulaşıcı hastalıklara ve ileriki yaşamlarında kanser, tip 2 diyabet, alzheimer, multipl skleroz, romatoid artrit, karaciğer sirozları gibi bağışıklık sistemi ile ilgili hastalıklara yakalanmasını kolaylaştırıyor. Sezaryen oranlarının artması, daha az anne sütü almak, çocukluk çağından başlayarak aşırı antibiyotik kullanımı, stres ve kötü beslenme sebebiyle vücuttaki faydalı bakteri sayısının giderek azalmasına neden oluyor” ifadelerini kullandı.

NORMAL DOĞUM DAHA SAĞLIKLI VE ANNE İÇİN KOLAY

Normal doğumun anne adayları için daha sağlıklı olduğuna dikkat çeken Kadıoğlu, normal doğumun sezeryan ile doğuma göre anne için daha kolay olacağını kaydetti. Normal doğum ile annenin bebeğine hemen kavuşabildiğini ve kısa sürede taburcu edildiğini aktaran Kadıoğlu, “Normal doğum sonrası annenin ağrıları sezaryene göre çok kısa sürede kayboluyor. Anne rahatlıkla bebeği ile ilgilenebilir hale geliyor. Hareket kısıtlılığı yaşamıyor. Normal doğum yapan anneler hastaneden daha kısa sürede taburcu ediliyor. Doğumdan sonra anne hızla iyileşip günlük hayata dönebiliyor. Normal doğum yapan bir anne büyük bir güven ve başarma duygusu hissediyor. Normal doğumda sezaryene göre doğum sırasında anne ölüm oranı daha az oluyor. Normal doğum yapan annenin rahminde bir kesi veya hasar oluşmadığı için sonraki doğumlarını da normal yolla yapma şansı bulunuyor. İleriki hayatında geçirebileceği karın ameliyatları için bir risk taşımıyor. Normal doğumda doğum sonrası enfeksiyon ve kanama benzeri komplikasyonlar daha az oluyor” dedi.

KADIOĞLU YILIN YÖNETİCİSİ SEÇİLDİ

Erzurum da yılın Baş hekimi Nene Hatun Kadındoğum Hastanesi Başhekimi ve Yöneticisi Opr.Dr. Berrin Göktuğ Kadıoğlu seçildi. Erzurum doğumlu olan Kadıoğlu tüm eğitim sürecini Erzurum’da tamamladı. 1991 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1998 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümünden ihtisasını aldı, aynı yıl Erzurum Numune Hastanesinde göreve başladı. 2002 yılında Nenehatun kadın doğum hastanesinde görev yapmaya başlayan Kadıoğlu 2014 yılında Erzurum Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi Başhekimliği ‘ne atandı. Halen başhekimlik görevini yürüten Kadıoğlu evli ve 2 çocuk annesidir. 2016 yılı Erzurum ili en iyi Başhekimi seçilen Opr.Dr.Berrin Kadıoğlu’na Hastane’de düzenlenen bir törenle ödülü Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr.Fazlı Erdoğan ve Halk sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Uçar tarafından verildi.


19.03.2016 01:01:00