500 Engelli öğretmene atama müjdesi!

Başbakan Binali Yıldırım, 81 ilden gelen öğretmenleri kabul etti. Başbakan, yeni yılın ilk aylarında 500 engelli öğretmenin atamasının yapılacağını duyurdu.

Başbakan Binali Yıldırım, 81 ilden gelen öğretmenleri kabul etti. Başbakan, yeni yılın ilk aylarında 500 engelli öğretmenin atamasının yapılacağını duyurdu.

Başbakan Yıldırım, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenlerle Çankaya Köşkünde bir araya geldi.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada “81 vilayetimizin her köşesinden kar kış demeden, uzak yakın demeden birer eğitim neferi olarak çalışan bütün öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum. Nice öğrenciler yetiştirmiş, bu topraklara, bu ülkeye nice değerler kazandırmış emekli öğretmenlerimizinde ellerinden öpüyorum. Bugünlere gelmemize vesile olan şahsım olarak bütün öğretmenlerime ve kendisi de öğretmen olan eşim Semiha hanıma da teşekkür ediyorum. Ülkemizde misafir olan ve bu topraklarda dünyaya gözünü açan 300 bin civarındaki mülteci çocuklarını okutma görevini üstlenerek onlara sadece sayıları, harfleri değil, dilimizi, kültürümüzü de öğretme görevi üstlenen fedakar öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.

Van depreminde hayatını kaybeden 75 öğretmeni ve eğitim şehitlerini rahmetle anan Yıldırım, programda 15 Temmuz şehitleri, Fevzi Başaran’ın eşi Özge Başaran’ın, Emin Güner’in eşi İlknur Güner’in, şehit Bülent Aydın’ın eşi Şehnaz Aydın’ın, şehit Lütfi Gülşen’in babası Metehan Gülşen’in, şehit Resul Perçin’in oğlu Necmi Perçin’in, şehit Yasin Naci Ağıroğlu’nun oğlu Osman Ağıroğlu’nun şehit Serhat Koç’un eşi Gizem Koç’un, şehit Dursun Acar’ın eşi Özgül Acar ve kızı Elif Naz’ın, şehit öğretmen Yusuf Elitaş’ın eşi Serpil Elitaş’ın da yer aldığını aktardı.

 


24.11.2017 14:00:00