14 terörist daha öldürüldü!

TSK, Fırat Kalkanı Operasyonunun 47'nci gününde 14 DEAŞ Terör Örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini, DEAŞ'lı teröristlerin savunma amaçlı ve barınma yeri olarak kullandığı 4 binanın imha edildiğini açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin tehdidini bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonunda 09 Ekim 2016 günü saat 07.00’e kadar meydana gelen gelişmeler hakkında bilgi verdi.

TSK’dan yapılan açıklamada, Azaz-Rai sektöründe; muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından işgal edilen Üs bölgelerinde keşif ve gözetleme faaliyetleri icra edildiği, müteakip harekatı kapsamında çıkan fırsat hedeflerine yönelik topçu, ÇNRA, havan atışları yapıldığı ve Hava Kuvvetleri tarafından hava desteği sağlandığı belirtildi.

Açıklamada, DEAŞ TÖ tarafından Muhalif kontrolündeki Aktarin ve Türkmen Barı meskûn mahallerine sızma girişiminde bulunulduğu, Muhaliflerin karşı koyması sonucunda sızma girişiminin engellendiği ve 14 DEAŞ TÖ mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

 


09.10.2016 11:25:00