• Şenyurt inşaat
Kategoriler Haber Girişi : 30 Mart 2016 14:09

Akkök : Karasu'nun Kara Talihi Değişiyor!

Akkök : Karasu'nun Kara Talihi Değişiyor!

Erzurum Usta Gazeteci yazar'' Öztürk Akkök Araştırma haberlerine yenisini ekleyerek,Erzurum'un en büyük sorunlarından biri haline gelen Karasu deresini bakın nasıl gördü,neler yaşadı ve konuyla ilgili izlenimlerini nasıl anlattı..

Erzurum’un önemli sorunlarından birisini geçtiğimiz günlerde, “burası karasu, erzurum’un lağım deresi” başlığı altında, bir fotoğraf da ekleyerek dile getirmiştim. fırat nehri’nin ana kollu olan karasu’ya şehrin kanalizasyonunun akması her yönüyle bizi rahatsız ediyordu. haberi yazdıktan hemen sonra ilk yorum büyükşehir belediye başkan vekili, sevgili eyüp tavlaşoğlu’ndan geldi. daha sonra da eski genel müdür yardımcısı elimdar aydemir, kanalizasyon atıklarının ayıklanacağı arıtma tesisinin tamamlanarak, devreye girdiği müjdesini verdi. sonuçta eski genel müdürlüğü atık tesisler daire başkanı sevgili nuri kali dostumuzla birlikte arıtma tesisini gezmeye gittik. almanlar, koca bir tesis yapmış. kanalizasyon atıklarını arıtmak amacıyla yaklaşık 5 yıl önce temeli atılan arıtma tesisi sorunsuz, tıkır tıkır işliyordu. ılıca şeker fabrikası’nın hemen arkasında, avrupa birliği (AB) hibe fonları’ndan yararlanılarak yaptırılan arıtma tesisi 31 milyon euro’ya malolmuş. nuri bey, “karasu’da bizi, hepimizi utandıran tablo giderek değişiyor. bir yıla kalmaz buralarda balık tutup, piknik yapmak mümkün hale gelecek” dedi. çok mutlu oldum. Karasu’nun “kara” talihini değiştiren bu güzel haberi ve duyduğum mutluluğu sizlerle paylaşayım istedim.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.