Kategoriler Haber Girişi : 16 Şubat 2016 22:15

Ağız ve diş sağlığında öncüyüz

Ağız ve diş sağlığında öncüyüz

Erzurum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Ahmet Yaptırmış, ağız ve diş sağlığında Doğu Anadolu'nun en çok tercih edilen merkezi olduklarını belirterek, “Ağız ve diş sağlığında öncüyüz” dedi.

SALİH ÇELEBİ / ERZURUM

 

Erzurum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Ahmet Yaptırmış, ağız ve diş sağlığında Doğu Anadolu’nun en çok tercih edilen merkezi olduklarını belirterek, “Ağız ve diş sağlığında öncüyüz” dedi.

Sağlıkta reformlara sahne olan Erzurum, ağız ve diş sağlığında öncü şehir haline geldi. Edinilen bilgilere göre geçtiğimiz sene Erzurum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne 300 bin hasta müracaat etti. Bu müracalar sonucu 36 bin 500 hastaya protez, 17 bin 500 hastaya kanal tedavisi, 63 bin hastaya dolgu, 74 bin hastaya diş çekimi, 8 bin hastaya diş taşı temizliği, 26 bin hastaya fissus ve 102 hastaya ise implant hizmeti verildi.

Erzurum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Ahmet Yaptırmış, diş sağlığının şakaya gelmeyeceğini belirterek, tüm vatandaşların diş kontrollerini yaptırmalarını tavsiye etti. Geçtiğimiz seneye ilişkin genel bir değerlendirme yapan Dr. Yaptırmış, 2015 yılında 300 bin hastaya hizmet verdiklerini dile getirdi. Bu hizmetlerin 36 bin 500’ünün protez, 17 bin 500’ünün kanal tedavisi, 63 bin hastanın ise kanal tedavisi ile sağlıklarına kavuşturulduğunu aktaran Yaptırmış, “2015 yılında 300 bin hastaya hizmet verdik. 36 bin 500 hastaya protez, 17 bin 500 hastaya kanal tedavisi, 63 bin hastaya dolgu, 74 bin hastaya diş çekimi, 8 bin hastaya diş taşı temizliği, 26 bin hastaya fissus ve 102 hastaya ise implant hizmeti verildi. 56 Hekim ve 186 personelimizle hastalarımıza en iyi şekilde hizmet veriyoruz. Her geçen gün, hastanemize gelen hasta sayısının artması, insanların diş sağlığına verdiği önemi gösteriyor. Birimlerimizde vatandaşlara diş dolgusu, kanal tedavisi, diş eti rahatsızlıkları diş temizliği sabit ve hareketli protez gibi hizmetler vermekteyiz. Hekimlerden hasta bakıcısına kadar tüm çalışanlardan büyük ilgi ve alaka görüyoruz” ifadelerini kullandı.

24 SAAT HASTA KABULÜ YAPIYORUZ

Her gün nöbetçi doktor ve memurlar ile 24 saat tedavi ve acil müdahale imkanı yarattıklarını belirten Yaptırmış, “Gece saatlerine kadar tedavi yapılması vatandaşı son derece memnun ediyor. Saat 24.00’e kadar tedavi kabulü yapılırken, bu saatten sonrada nöbetçi hekim yine aynı şekilde hizmeti devam ettiriyor. Amacımız halkımız tedavi ederken, bir yandan da onlara ağız ve diş sağlığının önemini anlatmaktır. Halkımıza sağlıklı dişlere nasıl sahip olacaklarına dair gerekli bilgiler, hekimlerimiz tarafından detaylı bir şekilde anlatılıyor. Ağız ve diş sağlığı merkezimizde evde bakım birimimizi oluşturarak halk sağlığı müdürlüğümüz aracılığı ile çeşitli rahatsızlıklardan dolayı hastanemize gelemeyen vatandaşlarımıza böyle bir hizmet sunduk. Hastane özel sağlık kuruluşlarını bile aratmıyor” dedi.

DİŞ SAĞLIĞI ŞAKAYA GELMEZ

Diş sağlığının şakayı kabul etmediğini aktaran Yaptırmış, hastaların erken tedavi ile diş ağrılarından kurtulabileceğini kaydetti. Burada asıl işin hastalara düştüğünü belirten Yaptırmış, “Diş sağlığı gerçekten şaka kabul etmiyor. Bu nedenle en ufak bir diş ağrısı yada çürükte erken tanı ve tedavi ile bu ağrılardan kurtulmak mümkündür. Diş sağlığını korumakta çok önemli. Burada asıl iş hastaya düşüyor. Diş sağlığını korumak için şu ibarelerin yerine getirilmesi yeterli olacaktır: Günde en az 2 en fazla 3 kez dişlerimizi fırçalamalıyız. Kullanılan diş macunu flüor katkılı olmalıdır. Şekerli ve asitli besinler tükettikten sonra dişlerimizi fırçalamalıyız. Yılda iki kez diş hekimine gidip dişlerimizi kontrol ettirmeliyiz. Dengeli ve düzenli beslenerek dişlerimizin bakımı için gerekli olan kalsiyum ihtiyacımızı karşılamalıyız” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.