Kategoriler Haber Girişi : 04 Ocak 2016 19:03

.

.

Kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle bazı illerde eğitime ara verildi.

Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı illerdeki kar tatilleri devam ediyor. İşte okulların tatil olduğu iller ve ilçeler; 

MUT’TA 5 OKULA 1 GÜNLÜK KAR TATİLİ

Mersin’in Mut ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 5 okul yarın için tatil edildi. Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, kar yağışı nedeniyle ulaşım sağlanamayan ilçeye bağlı Dağpazarı, Yalnızcabağ, Diştaş, Işıklar ve Göksu Mahallesi’nde bulunan okulların yoğun kar yağışı nedeniyle yarın 1 günlüğüne tatil edildiğini bildirdi.

HAKKARİ’DE OKULLAR BİR GÜN SÜREYLE TATİL EDİLDİ

Hakkari’de kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle okulların bir gün süreyle tatil edildiği açıklandı. Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle Hakkari merkez ve merkeze bağlı tüm köylerde okulların 05.01.2016 Salı günü tatil edildiği açıklandı.

İSLAHİYE’DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Son 4 yıldır ilk kez kar yağışının olduğu Gaziantep’in İslahiye ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün süre ile tatil edildi. Kentteki yoğun kar yağışı nedeniyle İslahiye ilçe merkezi ve mahallelerdeki okullara 5 Ocak Salı günü bir gün ara verildiği duyuruldu. Yaklaşık 4 yıl sonra etkili bir şekilde yağan kar nedeniyle okulların tatil edildiği duyurusu ise belediye hoparlöründen yapıldı. Öte yandan, mevsimin en soğuk günlerini yaşayan İslahiye’de termometreler ise -9 dereceyi gösterdi.

GÜMÜŞHANE’DE OKULLARA KAR TATİLİ

Gümüşhane’de bugün sabah saatlerinde başlayan etkili kar yağışının ardından 5 Ocak Salı günü il genelindeki tüm okullara tatil verilirken, hamile ve engelli personel de idari izinli sayılacak. Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olumsuz hava şartlarına bağlı olarak aşı buzlanma ve beklenen kar yağışı nedeniyle il genelinde 5 Ocak 2016 Salı günü 1 gün süreyle eğitim öğretime ara verildiğini duyurdu. Vali Yavuz, ayrıca öğrencilerle birlikte kamuda görevli hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağını kaydetti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.